Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home Basiscursus loopbaanopstellingen

Loopbaanopstellingen

Loopbaanopstellingen geven individueel inzicht in je werk of potentieel werk. En als je werkt, wat er speelt tussen jou en je organisatie. Opstellingen brengen inzicht in de beweging in de onderstroom. Door dit inzicht kom jij dichter bij wat jij te doen hebt in je werk. Er is geen snellere methode om problemen met je werk naar boven te halen. Dit kan veel inzicht geven als je burn-out klachten hebt, of in een burn-out zit of hebt gezeten. Als coach of professional kun je loopbaanopstellingen toepassen als tool om anderen te helpen.

Loopbaanopstellingen zijn ontstaan vanuit dezelfde onderliggende filosofie als familieopstellingen. Met loopbaanopstellingen brengen we het onbewuste krachtenveld één op één, in een team en in relatie tot je (potentiële) werk in beeld.  We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van de teamleden zelf, representanten of door middel van blaadjes of een tekening.

Wanneer en aanmelden

De eerstvolgende cursus is nog te plannen; vrijdag 13.00-17.00, zaterdag 10.00 – 16.00. De cursus wordt gegeven in Heiloo. Zie deze link voor de cursus locatie. Wanneer je de cursus wilt volgen, of een in-company cursus wenst. Contact me via ons contactformulier. De cursus gaat door met minimaal 6 cursisten. Binnenkort komt ook een online-cursus. Voor informatie, vul het contactformulier in.

Kosten

De basiscursus loopbaanopstellingen kost 399,- ex BTW, dit is inclusief mijn boek Persoonlijk Systemisch Leiderschap.
Wellicht wil je het ook voor iemand anders aanschaffen, dat kan hier: https://deloopbaanspecialist.nl/product/boek/

Resultaat

 • Je maakt verbinding met je bedoeling vanuit jezelf en jouw achtergrond.
 • Je past de methodiek toe en voelt en ziet wat er speelt en leert hierbij de beginselen van zelf opstellen.
 • Je leert hoe ik werk als coach in het bedrijfsleven/overheid en kan deze oefeningen en vormen zelf na de cursus toepassen in je werkveld
 • Je leert theoretische ondertiteling van de opstellingen die je ziet en ervaart. Je bereikt hierdoor een kennis en kunde, waarmee je na de cursus resultaat kan halen met je eigen klanten
 • Je leert deze bijzondere werkvorm beter toepassen in zakelijke context.

Wat komt er aan de orde in de cursus?

 • Basishouding en basistheorie
 • Missie/visie/waarden persoonlijk systemisch gedachtegoed
 • Eigen systeem onderzoek
 • Systemisch werken toepassen als coach
 • Beginselen organisatieopstellingen vanuit loopbaanperspectief.

In de basiscursus loopbaanopstellingen van 2 dagen gaan we beginnen met een overzicht van de houding en theorie. We zullen aan de hand van de basistheorie, en de 10 sleutels voor persoonlijk systemisch leiderschap en wat nog verder speelt, oefeningen doen. Daarnaast verduidelijken we de theorie door met door jullie eigen ingebrachte loopbaan- en organisatie-gerichte vragen te werken.

Mijn lesmethode 

Ik leer je niet alleen werkvormen, de nadruk ligt op de onderstroom. Intuïtie-gericht-leren. Het is vooral een cursus waarin je verschillende manieren van opstellingen ervaart en veel zelf aan de slag bent. De theorie is alleen de bedding.

Mijn deelnemers zijn hier ook altijd positief door verrast en van onder de indruk. Ik leer je verbinding te maken met de zakelijke systemen vanuit jezelf en jouw achtergrond door oefeningen en de opstellingen. Zo pas je niet alleen een methodiek toe maar gaat echt voelen en/of zien wat er speelt. Hierdoor leer je om de methodiek flexibel toe te passen en lukt het je om jouw klanten mee te nemen in deze bijzondere werkvorm.

Voor wie?

 • Voor familieopstellers die nu het vak van loopbaanopstellingen willen leren
 • Voor professionals, trainers, coaches, adviseurs die meer willen leren over zichzelf en loopbaanopstellingen

In deze opleiding veronderstellen wij niet dat je al beschikt over enige  basiskennis van het opstellingenwerk.  Het is een andere manier van kijken, die je stap voor stap leert ervaren en doen.

Loopbaanopstellingen zijn ontstaan vanuit dezelfde onderliggende filosofie als familieopstellingen. Met loopbaanopstellingen brengen we het onbewuste krachtenveld één op één, en voor jou en je team en/of de organisatie in beeld. We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van de teamleden zelf, representanten of door middel van blaadjes op de grond.  We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van de cursisten zelf, door een tekening of door middel van blaadjes op de grond.

Het kan zeer verhelderend zijn te werken met vragen van klanten waar jij om dit moment mee werkt of je eigen vragen. Binnen deze context zullen we ook uitstapjes maken naar familieopstellingen. Ervaring leert ons dat veel eigen vragen in een cursus loopbaanopstellingen toch ook gaan over onze familiesystemen.

De inzichten uit loopbaanopstellingen helpen ons allemaal om vanuit onze eigen individuele kracht de collectieve stroom te vinden voor onze klanten, om daarmee werkelijk een waarden gedreven mens te kunnen zijn.

Ik laat jullie ook kennismaken met bijzondere toepassingen. Spiegel-opstellingen zijn bijvoorbeeld bijzonder doeltreffend omdat ze laten zien waar jij met je cliënt resoneert, en dus in dezelfde dynamiek terecht komt. Daarnaast willen we ook laten zien hoe het systemische gedachtegoed van indentiteit door vertaald kan worden naar individuele missie en branding.

Een opstelling is bedoeld voor iedereen; werknemers, werkgevers, ZZp-ers, teams en directeuren binnen alle sectoren en industrieën. Ik doe loopbaanopstellingen door het gehele jaar door, in het hele land. Deze ervaring wil ik graag met jou delen.

Waar

De cursus wordt gegeven in het prachtige Willibrordus Business Centrum (WBC) in Heiloo. Zie verdere informatie over de locate; deze link . Parkeren is gratis! En is dichtbij prima slaapgelegenheid zoals de http://www.beukenrode.net of hotel Fletcher. Hier hebben al veel van mijn cursisten prettig verbleven!
En natuurlijk zijn het strand van Egmond en het Heilooër bos om tot jezelf te komen op nog geen 10 minuten te bereiken vanaf de cursuslocatie.

Vragen en aanmelden

Wil je je opgeven voor de cursus? mail me via het bestelformulier

Heb je dringende vragen? mail me via het contactformulier

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten,

Martijn