Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home ONLINE CURSUS Persoonlijk Systemisch Leiderschap (PSL) claimen

Neem eigenaarschap over jouw loopbaan en leven. Doe het nu!

Deze cursus zal dieper ingaan op de tien sleutels voor succes in je loopbaan en je leven die ik beschreven heb in mijn boek wat het eerste kwartaal 2021 uitgekomen is. Corona maakt dat alles anders is voor (bijna) iedereen. Wie weet geeft dit je de tijd tot introspectie om erachter te komen dat je niet alles uit je werk en leven haalt.

De tien sleutels waarmee je persoonlijk systemisch leiderschap (PSL) neemt, en onderliggende opstellingen, geven individueel inzicht in je werk of potentieel werk. En als je werkt, wat er speelt tussen jou en je organisatie. In deze cursus brengen we door inzicht beweging in jouw onderstroom. Door dit inzicht kom jij dichter bij wat jij te doen hebt in je werk en in je leven.

Er is geen snellere methode om problemen met je werk naar boven te halen. Opstellingen en systemisch werk sleutels kunnen veel inzicht geven als je burn-out klachten hebt, of in een burn-out zit of hebt gezeten.

Loopbaanopstellingen, die ik inzet om jouw PSL te achterhalen, zijn ontstaan vanuit dezelfde onderliggende filosofie als familieopstellingen en organisatieopstellingen. Met loopbaanopstellingen brengen we het onbewuste krachtenveld één op één, in een team, in relatie tot jouw familie, en in relatie tot je (potentiële) werk in beeld.  We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van mensen zelf, representanten of door middel van blaadjes of een tekening, offline of online. Aangetoond is dat al deze methodes werken. Hoe dat blijft nog gissen. Online heb ik even goede ervaringen mee als offline.

Wanneer en aanmelden

De eerstvolgende cursus zal online plaatsvinden; vrijdagmiddag 14 mei 13.00-17.00 en zaterdagmiddag 15 mei 13.00 – 17.00. De cursus wordt gegeven via ZOOM. Wanneer je de cursus wilt volgen, contact me via mijn contactformulier of stuur mij een mailtje. De cursus gaat door met minimaal 6 cursisten of wordt omgezet in een individuele cursus op tijdstippen die ons beide uitkomt. Met beide vormen heb ik goede ervaringen.

Kosten

De cursus Persoonlijk Systemisch Leiderschap kost 299,- ex BTW.
Dit is inclusief!

Resultaat

 • Je maakt verbinding met je bedoeling vanuit jezelf en jouw achtergrond.
 • Je past de methodiek toe en voelt en ziet wat er speelt en leert hierbij de beginselen van systemisch kijken.
 • Je leert hoe ik werk als coach in het bedrijfsleven/overheid en kan deze oefeningen en vormen zelf na de cursus toepassen in je werk.
 • Je verdiept de tien sleutels voor Persoonlijk Systemisch Leiderschap en leert ze direct toe te passen.
 • Je begrijpt beter waarom jij handelt zoals je handelt, en wat anderen hierbij drijft.

Wat komt er aan de orde in de cursus?

 • Basishouding en basistheorie systemisch werken om een gezamenlijke bedding te hebben (minimale theorie, maximaal praktijk)
 • Eigen systeem onderzoek
 • Systemisch kijken in je werk
 • Je eigen flow achterhalen opdat je optimale energie haalt uit je potentiële werk

In de cursus Persoonlijk Systemisch Leiderschap van 2 middagen beginnen we met de 10 sleutels. Inzicht in de sleutels werken als vliegwiel voor keuzes in je (potentiële) loopbaan. We gaan allerlei oefeningen gezamenlijk doen, die inzicht geven in de door jouw te maken keuzes.

Mijn lesmethode 

Ik leer je niet alleen werkvormen, de nadruk ligt op de onderstroom. Intuïtie-gericht-leren. Het is vooral een cursus waarin je de systemische bril ervaart en veel zelf aan de slag bent. De theorie is alleen de bedding.

Mijn deelnemers zijn hier ook altijd positief door verrast en van onder de indruk. Ik leer je verbinding te maken met de systemen vanuit jezelf en jouw achtergrond door de sleutels te behandelen, oefeningen te doen en opstellingen te manifesteren. Zo pas je niet alleen een methodiek toe maar gaat echt voelen en/of zien wat er speelt in jouw loopbaan en leven. Hierdoor leer je om meer flexibel in je werk te staan en de flow op te gaan zoeken. Hierdoor krijg je meer plezier, meer betekenis en meer voldoening uit je werk, en komt erachter wat je werkelijk wilt in je werk en leven.

Voor wie?

 • Voor mensen die vastgelopen zijn in hun werk of een burn-out hebben, of hebben gehad.
 • Voor mensen die iets anders willen, maar niet durven.
 • Voor mensen die het gevoel hebben dat ze meer uit het werk en leven kunnen halen.
 • Voor mensen die te weinig energie krijgen van hun huidige werk.
 • Voor mensen die echt de stap naar hun droombaan willen maken.

Voor deze cursus hoef je geen vooropleiding in systemisch werken/opstellingen gedaan te hebben. We werken gezamenlijk intuïtief en ik neem jullie mee in de systemische wereld. Enjoy the ride!

Een opstelling is bedoeld voor iedereen; werknemers, werkgevers, ZZP-ers, teams en directeuren binnen alle sectoren en industrieën. Ik doe loopbaan- en organisatieopstellingen door het gehele jaar door, met verschillende clienten, in het hele land en in allerlei organisaties. Deze ervaring wil ik graag met jou delen.

Vragen en aanmelden

Wil je je opgeven voor de cursus? of heb je een vraag, mail me via het contactformulier en selecteer de online loopbaan cursus.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten,

Martijn