Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

Loopbaanopstellingen

Home Loopbaanopstellingen

Loopbaan Opstellingen

Een loopbaanopstelling helpt je om keuzes te maken in je loopbaan door de ingrediënten op te stellen die verbonden daarmee zijn. Een loopbaanopstelling legt soms onbewuste talenten van je bloot. Wat naar boven komt kan van alles zijn.  Zie het als een sterrenhemel waar je als je langer en beter kijkt andere sterren naar voren ziet komen. De dingen die in je aandacht komen helpen je om te focussen.

De oorsprong van het Systemisch Werk, en opstellingen in het bijzonder, ligt bij Bert Hellinger. Hij ontwikkelde opstellingen in eerste instantie voor het werken met families: familieopstellingen, later bleek dit ook op organisaties en loopbaankeuzes van toepassing (organisatieopstellingen /loopbaanopstellingen).

Systemisch werk in relatie tot je loopbaan gaat over de systemen die jouw loopbaan beïnvloeden. Dit kan van alles zijn; je gezin, je rest van je familie, school, studie, vrienden. Binnen deze systemen zijn bepaalde ongeschreven regels: Waar spreekt men wel of niet over, welk gedrag is ok en welk gedrag leidt tot uitsluiting, wie is de leider, wie geeft meer en wie ontvangt meer? Deze systemen werken het best als er aan de ‘regels’ wordt voldaan en bij systemisch werk kijken we naar waar dit niet gebeurt.
In mijn boek beschrijf ik tien ‘regels’ die van belang zijn bij systemen.

In een loopbaanopstelling starten we met jouw vraag. Wat wil jij anders in je loopbaan? Vervolgens gaan we met jouw vraag aan de slag in relatie tot de systemen waar jij bij betrokken bent. Welke elementen zitten er aan jouw vraag vast?

Deze elementen gaan we opstellen in de ruimte. Zoiets als schaakborden zetten op een schaakbord. En als de stukken staan zoals jij ze ervaart, dan kunnen we kijken waar de beweging zit. Dit hangt helemaal af van wat zich aandient. Dat kan ik nu van te voren niet zeggen en beschrijven. Dat moet je ervaren en interneren.

Kijk voor meer informatie over opstellingen op: https://www.hellinger.com/en/family-constellation/

 

Een loopbaanopstelling geeft inzicht, geen oplossing

De loopbaanopstelling toont wat jij van binnen naar buiten wilt laten komen. Dat wat jou bezighoudt, soms onbewust. Jouw plek in jouw systemen.

Als je een inzicht hebt gekregen is het aan jou om actie te ondernemen. Om te bereiken wat je in de opstelling is aangedragen. Ik kan je helpen je hierop te blijven focussen.

FAMILIE SYSTEEM

Jouw gezin van herkomst en de rest van je familie beïnvloeden jouw keuzes

ORGANISATIE SYSTEEM

Jouw werk uit het verleden en je huidige organisatie beïnvloeden jouw huidige keuzes

Verschil met andere opstellingen

Een loopbaanopstelling is een op het individu gerichte combinatie van een familie- en organisatieopstelling gericht op bezieling in werk om belemmeringen te tonen en waar mogelijk weg te nemen.

Referenties