Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home Eigen methode in 6 stappen

Mijn methode om jouw (meer) in flow te brengen richting je droombaan bestaat uit 6 stappen:

Je loopbaan is een pad wat niet loopt als een rechte lijn. Dat is een utopie. Zo zien sommige loopbanen van anderen er van de buitenkant uit. Samen met jou gaan we mijn 6 stappenplan doornemen, waarbij we alle facetten en stappen gaan behandelen die jij nodig hebt bij het ervaren van jouw droombaan.

 1. We gaan eerst samen kijken waar je nu staat en erkennen dat dat zo is
  Alles uit jouw verleden heeft je gebracht waar je nu bent. Je hebt bepaalde keuzes gemaakt om iets te doen, of iets juist niet te doen.
  Je hebt hierbij nooit gefaald, je kunt niet falen! Je hebt om bepaalde redenen bepaalde beslissingen genomen. Je hebt deze beslissingen te accepteren om verder te komen. Als je vast blijft zitten in het verleden, spijt houdt van bepaalde beslissingen en negatieve associaties hebt bij keuzes uit het verleden, komt je energiestroom niet op gang. Wat het ook is wat je ervaren hebt, je hebt het te accepteren om verder te kunnen gaan. Hierbij je gevoel de ruimte geven is belangrijk om groeistappen te maken.
 2. Vervolgens gaan we samen kijken wat je talenten zijn en wanneer je in flow bent.
  Spreek je je talenten genoeg aan? Weet je wat jouw ziel talenten zijn? Pas je ze voldoende toe? Met Talent Dynamics kun je relatief makkelijk erachter komen wat je talenten zijn. Natuurlijk alleen grofweg. Een gesprek is altijd nodig om te bezien in hoeverre de profilering overeenkomt met jouw ervaringen. De kracht van een profilering tool is dat we dieper op de talenten in kunnen gaan en er al een schifting plaats heeft gevonden, wat je focus ten goede komt.
 3. Daarna gaan we bezien waarom sommige talenten achterblijven. Welke blokkades houden ze tegen?
  Waarom heb je bepaalde ziel talenten nog niet laten stralen? Welke blokkades heb je ervaren? Wat heeft je weerhouden om je ziel talent te leven? Welke situaties zijn er geweest die de doorstroming hebben verminderd? Deze stap vergt verdieping op allerlei aspecten die met je loopbaan verbonden zijn. Vaak zijn dit situaties uit je organisatie- of familieverleden. Soms leeft een cliënt wel zijn ziel talent, maar niet op het werk? Je loopbaan heeft focus, duidelijkheid, doorzettingsvermogen en bereidheid nodig er energie in te stoppen. Soms verschuilen we die energie op andere plekken. Hoe duidelijker dit is, hoe beter voor je doorstroming.
 4. Daarbij hebben we nodig dat je enigszins weet waar je naar toe wilt op de lange termijn
  Een loopbaan heeft een concrete focus nodig. Waarop wil je terugkijken als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt gehaald? Of misschien wil je dan nog wel doorwerken? Wat is je legacy?
 5. De lange termijn focus heeft korte termijn energiepunten nodig. Dit kunnen we samen ontwikkelen om focus te houden op je droombaan.
  Vernieuwde energie heeft een dichtbij richtpunt nodig om te stromen. Wat wil je op de korte termijn veranderen? Wil je rigoureuze aanpassingen maken? Of wil je stap voor stap naar een meer energieke loopbaan bewegen? Welke stappen kunnen we hier samen voor realiseren? Welke richtpunten naar jouw lange termijn doel zijn er te schetsen?
 6. Als we weten waar je heen wilt, waar je nu staat en wat je blokkades en talenten zijn, kunnen we een plan maken voor jouw carrièrepad.
  Als je weet wat je wilt, kunnen we ons focussen op het hoe? Hoe ga je het aanpakken? Hoe creëer je meer energie in je carrière? Hoe voorkom je dat je in dezelfde valkuilen trapt, als je voor het traject deed? Hoe creëer je ankers om op terug te vallen? Welke criteria stel je?

Na het voltrekken van dit proces heb je hernieuwde energie gevonden om te doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waarop je gewaardeerd wordt, en wat je betekenis geeft! Werk is bedoeld om liefde zichtbaar te maken. Ik gun iedereen de meeste flow en energie om te slagen in de carrière. En alles wat ik daaraan bij kan dragen geeft mij meer energie!