Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home Online coaching

Online coaching gaat op jouw tempo. Jij hebt iets in je loopbaan wat niet lekker loopt en wilt hier graag iets aan doen. Als je iets 1 keer gebeurt is het toeval, 2 keer is een voorval, en drie keer is een patroon. De patronen zijn voor jou de lastige dingen om aan te passen, daarom gebeuren ze meerdere keren. Met systemisch coachen kunnen we juist op die patronen inzoomen en oplossingsrichtingen zien.

Online coaching hoe doe ik dat? 

Allereerst gaat het erom dat jij een vraag hebt over je loopbaan. Die vraag gaan we dan samen afpellen.  Door je online te laten coachen kan ik je:  

1) ondersteunen met informatie die jij nodig hebt om je doel te behalen en je problemen te transformeren,  

2) zorgen dat je alle informatie en tooling toegereikt krijgt opdat je op termijn mij niet meer nodig hebt 

3) helpen als stok achter de deur dat je in beweging komt. 

Als je met mij een online coachingstraject aangaat kom je in een andere mindset. Je belemmerende overtuigingen zullen we samen gaan bekijken. Je problemen zullen we met een andere focus bespreken en je energie-lekken zullen we samen gaan dichten. 

Mijn doel met online coaching is je inzicht verschaffen, overzicht te geven over mogelijke oplossingsrichtingen en je samenhang te geven vanuit je systemen, waardoor je het probleem in de toekomst eerder zal herkennen en er beter mee om zal gaan. 

Online coaching zal bestaan uit een volgend traject in max. 3 maanden: 

  • Een intake gesprek. Hierin maken we kennis, en deel jij het probleem dat je hebt met je loopbaan 
  • Een verdiepend gesprek. We zullen inzoomen op je probleem, en dit afpellen naar de kern en de bron. 
  • Een opbouwend gesprek. Als we het probleem tot de kern hebben gebracht, hoe kom je dan naar een werkbare oplossing? 
    Welke talenten die je hebt helpen daarbij? 
  • Een ‘in het werk’ gesprek. Hoe zorg je dat je in het hier-en-nu in je werk niet in oude valkuilen stapt en de opbouwende energie houdt. 
  • Een evaluerend gesprek. Wat kan je nog meer helpen om te doen wat je te doen hebt, en hoe heb je de coaching ervaren. Wat is ervan te leren? 

Ieder gesprek kost 120,- ex. BTW en een traject kan ook na 1 gesprek klaar zijn. Als het traject 5 gesprekken duurt kost dit je 500,- ex. BTW (korting ivm looptijd-traject).

Tussentijds kun je per email je vragen stellen als je ergens mij zit. Email is daar een perfect medium voor. Tijdens het schrijven van de emails kun je je gedachten meer focussen. Dit maakt dat je naast je emotionele en fysieke systeem, je mentale systeem aanspreekt. Je ordent daarmee je acties, reacties, je gedachtepatronen en gedrag waarin dit resulteert. Al schrijvend leer je je werkelijke situatie beter zien voor wat het is. Je neemt afstand en ondergaat hiermee al stappen die gaan leiden tot jouw gewenste transformatie. 
Ik raad coachees altijd aan om te schrijven tijdens onze sessies, en aanvullende vragen te stellen.  Van mij kun je op basis van je emails verdiepende vragen, en oplossingsrichtingen verwachten. 

Bij onlinecoaching spelen afstand en reistijd spelen geen rol meer. Online coaching met mij kan via Telefoon, Zoom, Skype, Microsoft Teams en WhatsApp. Wat jij het prettigst medium vindt om te communiceren. Een online-loopbaanopstelling kan onderdeel zijn van de coaching. Die is inclusief in het traject. 

Online coaching heb ik tot nu toe als een prettige en effectieve manier van coaching ervaren naast de face-to-face coaching. Ik heb tientallen mensen het laatste jaar online gecoacht.  

Online coaching is in het begin even wennen, omdat we gewend zijn face-to-face fysiek te werken. Tegelijkertijd is er een prettig sociaal contact en een gevoel van verbinding mogelijk. Dit heb ik al meerdere keren ervaren,  

Mijn online coaching zal je veel inspirerende inzichten en praktische handvatten opleveren om je loopbaandoelstellingen te realiseren. 

Ik heb inmiddels zo’n 7 jaar ervaring met online coaching. Het is voor mij een goede manier van coachen gebleken waarbij we afstand en reistijd digitaal overbruggen en je gecoacht wordt in je eigen vertrouwde omgeving. De kwesties waarmee coachees zitten worden online in hun eigen omgeving eerder oprecht en transparant vertelt. 

Het onderlinge contact en verbinding ervaar ik identiek, en soms zelfs krachtiger dan offline coaching en leidt tot dezelfde inzichten en oplossingsrichtingen. 

Wil je je vrijblijvend online oriënteren en onderzoeken of online coaching iets voor je is, neem contact met me op via het contactformulier, dan plannen we een online-afspraak! 

Ik ben gecertificeerd in de talenten test van Talent Dynamics. Deze test geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat iemand leuk vindt, wat hij of zij logisch vindt, waar hij of zij goed in is, waar hij of zij op gewaardeerd wordt en wat het denkkader hierbinnen is. De scan geeft ook inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het eigen gedrag en het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste presteert en in welke omgeving er energie wordt gelekt. Kortom je leert jezelf veel beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De talenten test uitslag en debrief vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en jouw loopbaan te laten excelleren. Een gesprek over jouw talenten is gemakkelijk online te voeren. Net zo prettig, effectief en efficient. Dit gesprek kan binnen of buiten de bredere online coaching vallen, maar kan de coaching sterker en gerichter maken op je gestelde doelen. 

Als toegift nog een aantal voordelen van online coaching

   1. Online coaching is per definitie plaats en tijd-onafhankelijk. Je hebt geen reistijd. Je kunt ook asynchroon werken. Als je mij een mail stuurt met je vraag, dan kun je dat doen in je eigen tijd. Als het een behoorlijke mailwisseling wordt, behandel ik het als een coach-gesprek.

   2. Mijn online coaching gaat uit van het principe van stapje voor stapje. Door de korte tijdspanne tussen de gesprekken, en eventuele mailwisseling, blijft er een interactie aanwezig, waardoor je begeleidt blijft, en niet te veel stappen zet die een verkeerde richting op kunnen gaan.

   3. Je bent als coachee minder tijd kwijt aan de coaching en correspondentie. Op jouw verzoek kan ik de coaching gesprekken opnemen met audio en video waardoor je het op een ander moment rustig kunt terugluisteren.

4. Online coaching komt snel tot de kern. Een coachingstraject gebeurt zonder live contact met de coach, in je eigen ruimte. Dat is voor veel mensen lekker veilig. Daarmee wordt het makkelijker om in de correspondentie direct tot de kern te komen, je kunt makkelijker aangeven waar het echt over moet gaan, alle gewenst en sociaal gedrag dat in de praktijkruimte ‘erbij hoort’ wordt overgeslagen. Het is dus heel efficiënt[1].


[1] https://nielsvansanten.nl/gezonde-autonomie/10-voordelen-van-online-coaching/

   5. Alles wat we delen in de online coaching en emails blijft bewaard (als je daarvoor kiest). Je kunt dus terugluisteren en teruglezen in je eigen en mijn emails. En daarmee zie je veel sneller de rode draad.

  6. Als coachee ben je bij online coaching echt eigenaar van het proces, jij bepaalt waar de gesprekken over gaan. En mede omdat je in je eigen omgeving gecoacht wordt bepaal jij de graad van wat je deelt.