Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

Persoonlijke Groei

Home Persoonlijke groei

Quick Contact

  Hulp nodig?

  Voel je vrij om mij te contacten. Ik neem asap contact met je op.

  info@deloopbaanspecialist.nl +31 6 52 367 467

  De reis naar binnen

  Wanneer je de reis naar binnen neemt, ontstaat per definitie persoonlijke groei. Groei is verbonden met bewustwording. Op welk vlak dan ook. Van voelen wordt niemand armer.

  De reis naar binnen gaat niet zonder horten of stoten. Net zoals een gewone reis. Je hebt al je spullen gepakt, je komt op een tussenstop 7 uur van huis aan, en komt erachter dat je allerlei noodzakelijke zaken bent vergeten. Ga je bij de pakken neerzitten, nee je zoekt alternatieven.

  Zo is het ook bij de reis naar binnen, de reis van persoonlijke groei. Je komt dingen tegen die je vergeten was, die pijn doen, die al lang zeuren, die je niet meer wilt weten. Pas als je die dingen aankijkt ontstaat ruimte.

  Als we de reis naar buiten maken, zonder genoeg naar binnen gaan, raken we de verbinding met onszelf kwijt. Dan zijn we een boom die steeds hoger groeit, maar onvoldoende geworteld is. Een klein windvlaagje, en de boom valt om. Een kleine tegenslag, en we zijn in zak en as.

  De reis naar buiten en binnen dient in evenwicht te zijn. Dit om burn-out te voorkomen, mentale situaties te transformeren en emotionele signalen te ervaren.

  Persoonlijk groei is multi-dimensionaal! Je kunt niet groeien zonder je familiesysteem, zakelijke systeem en je eigen persoonlijke systeem te verbinden. De reis naar binnen en buiten gaat langs deze drie systemen.

  De groei naar binnen en buiten is nooit lange termijn in evenwicht

  Groei naar buiten (voorbeeld)

  Een stijgende lijn die een succesvolle ervaring geeft. De interne groei blijft achter..

  Groei naar binnen (voorbeeld)

  Groei naar binnen ging goed, totdat er iets voorgevallen is, waardoor de focus veel naar buiten is gegaan.

  Multi dimensioneel

  Neem alle systemen mee in je groei

  Persoonlijk groeien doe je nooit alleen. Dat is een van de belangrijkste lessen die ik gehaald heb uit het systemisch werken en mijn eigen groeipad. Net zoals een dorp een kind opvoedt, kan jij groeien door de systemen waarin jij gedijt.

  • Familiesysteem
  • Gezin van herkomst
  • Voorouderlijke lijn
  • Familiegeweten

  • Organisatiesysteem
  • Persoonlijk organisatie verleden
  • Loopbaankeuzes
  • Organisatiegeweten

  Familiesysteem

  Wat je ook voor werk doet, je neemt onderdelen van je familiesysteem altijd met je mee. Allereerst in je genen, wat je doorgekregen hebt van je ouders, maar ook onbewust in je onderstroom.

  Organisatiesysteem

  Loopbaanopstellingen waarin ik mij specialiseer mbt persoonlijke groei, gaan altijd over de relatie met het familie/-en organisatiesysteem. Wat in het organisatiesysteem trok jou, opdat jij daar je loopbaan bent gaan (ver)volgen. Wat trok je in eventuele vorige werkgevers? Is hier een patroon uit te destilleren?
  Monitor je persoonlijke groei

  Monitor je persoonlijke groei

  Zorg dat je persoonlijke groei zoveel mogelijk in flow is. Niet te hard willen groeien, en niet te zacht!

  Bepaal samen met een loopbaancoach jouw strategie voor groei

  Bepaal samen met een loopbaancoach jouw strategie voor groei

  Laat je spiegelen in je licht- en schaduwkant. Neem actie als je persoonlijke groei achterblijft bij wat je denkt te kunnen bereiken. Welke patronen houden je tegen?