Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home Cursus Organisatieopstellingen

In de cursus gaan we beginnen met een overzicht van de basishouding en basistheorie. Dit zullen we verduidelijken door met jullie eigen ingebrachte organisatievragen te gaan werken.

Het kan ook zijn dat we werken met vragen van klanten waar jij om dit moment mee werkt als trainer/coach/consultant. Een belangrijk aspect van onze eigen organisatie is de manier waarop we ons verhouden met onze klanten, medewerkers en andere stake-holders. Binnen deze context zullen we ook uitstapjes maken naar familieopstellingen. Ervaring leert ons dat veel eigen vragen in een cursus organisatieopstellingen toch ook gaan over onze familiesystemen.

Naast het doen van organisatieopstellingen, gaan we ook een dagdeel werken aan loopbaanopstellingen met behulp van blaadjes, koffiekopjes, stoelen of andere voorwerpen. Het inzetten van deze manier van werken in coaching is een uiterst doelmatige manier om snel tot het punt te komen waarop jouw klant zichzelf beperkt. Daarnaast laat het snel zien waar verborgen potentieel nog meer tot bloei kan komen. Een belangrijk onderdeel wat we aan jullie willen overdragen is het werken met teams met teamopstellingen, organisatieopstellingen en individuele opstellingen. Met name hoe je hun stapje voor stapje meeneemt in deze gevoelsmatige bijzondere manier van werken.

We laten jullie ook kennismaken met bijzondere toepassingen. Sales opstellingen zijn bijvoorbeeld bijzonder doeltreffend omdat ze laten zien waar een organisatie geld laat liggen. Daarnaast willen we ook laten zien hoe we de laatste jaren het systemische gedachtengoed hebben toegepast in leiderschapstrajecten en bij missie/visie/waarden sessies.

Een organisatieopstelling is bedoeld voor iedereen; werknemers, werkgevers, ZZp-ers, teams en directeuren binnen alle sectoren en industrieën. We werken sinds 2004 met organisatieopstellingen en hebben jarenlange ervaring opgebouwd in de praktijk met het werken met teams, individuen en organisaties. Deze ervaring willen we graag met jou delen.

Wat komt er aan de orde?

 • -Basishouding en basistheorie
 • -Eigen systeem onderzoek
 • -Leren loopbaanopstellingen/individuele opstellingen in coaching
 • -Organisatieopstellingen
 • -Teamopstellingen
 • -Salesopstellingen
 • -Missie/visie/waarden Opstellingen
 • -Systemisch werk in leiderschapstrajecten

 

Onze lesmethode 

We rijken verder dan alleen het aanleren van de werkvormen, de nadruk ligt op de onderstroom. Onze deelnemers zijn hier ook altijd positief door verrast en van onder de indruk. Wij leren je verbinding te maken met de organisatiesystemen vanuit jezelf en jouw achtergrond Zo pas je niet alleen een methodiek toe maar gaat echt voelen en/of zien wat er speelt. Hierdoor leer je om de methodiek flexibel toe te passen en lukt het je om jouw klanten mee te nemen in deze bijzondere werkvorm.

Voor wie?

 • Voor familieopstellers die nu het vak van organisatieopstellingen willen leren
 • Voor professionals die meer willen leren over organisatieopstellingen

Om op een goede manier ons werk over te dragen willen we graag eerst jou , jouw werk, jouw werkwijze en behoeften te leren kennen. Daarnaast is het voor ons belangrijk om de kwaliteit van ons werk op de juiste manier aan jou over te dragen, dat het ook echt werkt. Dat je stevig kunt staan bij klanten en dat je vanuit de juiste houding dit bijzondere werk kunt (over) dragen. De kunst zit hem niet in het kunstje van de de methode. Dat kunnen we je in een dag leren, de manier waarop, daar gaat het om.

Cursus organisatieopstellingen

 • De eerstvolgende cursus is nog niet gepland. De cursus kan ook in-company. Wanneer je in 2018 deze cursus wilt volgen, stuur dan een berichtje via het contactformulier. De cursus gaat door met minimaal 4 deelnemers; vrijdag 11.00-17.00, zaterdag 10.00 – 16.00. De cursus wordt gegeven in Heiloo. Zie deze link voor de cursus locatie. Voor aanmelden; Klik hier voor het contactformulier.
  Locatie: landgoed Willibrordus (Business Center) te Heiloo
 • Aanmelding: Neem contact op voor aanmelding, of stuur een mail naar martijn@beontop.nl , ook voor meer informatie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.