Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home De onderstroom

Als organisatieopsteller werk je vooral met de onderstroom in het hier en nu. Los van organisatieopstellingen als systeem dien je als opsteller de intentie te hebben om  de onderstroom te voelen.  De vorm is de weg van de intuïtie in organisatieopstellingen, dat volg je en van daaruit stel je vragen. Er zit vaak nog een heel ander verhaal onder. Resonantie onderstroom in het veld is van belang om te voelen en ervaren. Wat gebeurt er bij de client? Wat gebeurt er bij mij?

Parallelle processen, in de onderstroom pikt een organisatie op. Onbewuste van het klantveld. Resoneert door in de organisatie. Bijv; jeugdzorg – organisatie onderstroom als gezinnen die hulp nodig hebben.  Parallelle processen van de organisatie en de mensen die er werken. Wanneer je afdaalt naar de ziel van de organisatie dient deze te passen bij wat de mensen delen als zielsverbinding. Dat bepaalt het bestaansrecht van de organisatie in relatie tot hun klanten.

De geschiedenis is nog heel erg in het hier en nu aanwezig. Dus ook wat ze zelf niet hebben meegemaakt, kan  toch als last ervaren worden.

Wat is het terugkeerpatroon? De karmische relatie tussen cause en effect is waardoor dingen zich blijven herhalen. Wat zit er in de ziel van de organisatie dat het dit aantrekt? Alles is een spiegel van de onderstroom. Holistisch uitgangspunt is dat een incident een uiting is van iets groters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.