Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home De ziel van jou en de onderneming

De ziel van de onderneming en eigen zielsdroom

Vanuit de systemische invalshoek heeft een onderneming net als een mens een ziel.
De ziel is een concept wat staat voor de waarden en normen van het bedrijf.  De ziel is niet alleen maar lief! Ook heel aards, uit de grond komend. Ergens voor gaan.

De ziel van de eigenaar is verbonden aan de bedrijfsziel en voedt deze. De eigenaar geeft zich voor zijn/haar bedrijf. Men denkt vaak mbt eigenaarschap in papier, structuur en macht, maar het zit in zielswaarde, geloof en de collectieve ziel van alle medewerkers.

Als werknemer in een bedrijf zit je in principe in een systeem waar niet zo eenvoudig uit te stappen is. Zeker niet in de huidige tijd. Het systeem handhaven, als het niet matched met de eigenaarsziel kost veel geld en inspanning. Bijvoorbeeld reorganisaties, fusies en overnames. Men durft de stap niet te zetten naar VERBINDING, VERTROUWEN, KWETSBAARHEID.

Je kunt geen leider  zijn als je niet past bij de collectieve  zielsdroom van het bedrijf. Moderne leiders hebben geen volgelingen, maar partners.

In organisatieopstellingen is het handig om samen te werken met anderen. Zij slaan een brug, en je dient de verbinding te maken met de zielsdroom van jezelf en je partners en de collectieve zielsstroom.

Als we verandering willen brengen in systemen dan is het belangrijk om te werken aan / kijken naar je zielswaarde.

Voor mensen die uit het bedrijfsleven zijn weggegaan: Wees ook dankbaar voor wat het je hebt gekregen van je oude werkgever. Je hebt ruimte gekregen om waarde toe te voegen. Jullie eigen persoonlijke liefde voor klanten en organisaties neem je mee in dit werk.

Ziel en behuizing

Behuizing heeft de ziel te volgen en niet andersom. Hart voor klanten, niet door aandeelhouders gedreven. Dat is meer in doen, denken en hebben. Beweging maken, diepere beweging.  Ze in dat proces mee nemen. In het aardse zijn en tegelijkertijd de ziel/voelen. ‘’Als ik de keuken schoonmaak betekent dat niet dat ik minder van mijn kinderen houd’.

Methode van Reifeisen; menselijke verpersoonlijking van de diepere ziel, toegepast. Lokale samenleving op hoger plan tillen. Vuurtje ging weer branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.