Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home waar rekening mee houden?

Opstellingen zijn geen Orakel Methoden. Er is altijd een tendens, intentie in het hier en nu. Een opstelling of veld opener leidt tot de mogelijkheid om te channelen tussen de spirituele en organisatie dimensie. Je kunt een spiegel voorhouden aan bestuurders. De onderstroom van het hier en nu blootleggen. Waarom stroomt het niet?

Toekomst Vragen als: “wordt iets succesvol niet echt geschikt voor opstellingen. Dit omdat dit geen verbinding heeft met het hier en nu en met je klantengroep. De intentie dient het veld in het hier en nu wakker te maken: maak ik verbinding met mijn klantengroep? Voeg ik waarde toe aan hun? Stroomt de waarde van mijn klant en kan ik hieraan bijdragen?

Vaak gaat een vraag over persoonlijke en zakelijke ontwikkeling samen. Goed scheiden gebaseerd op de context en veiligheid van de omgeving.

Een greep uit de inspiratie en opmerkingen van de cursisten en trainers:

–      Je roeping vinden is voor ieder mens essentieel. Het leven is een zielsreis. De organisatie is er om ons te dienen.

–      Alles mag er zijn!

–      Alle Dimensies (SMEF Spiritual, Mental, Emotional  (+shadow) Fysical worden aangeraakt bij een organisatieopstelling

–      Inspiratie voor het bedrijf in beeld, gevoel/emotie, fysiek

–      Contact met dat wat mij ten diepste inspireert, kan ik dat voelen, kan ik dat in verbinding brengen met mijn klanten / personeel?

Wat zijn belangrijke zaken om rekening te houden in organisatieopstellingen

Als ik kwetsbaarheid niet toelaat, dan voed ik mijn superego. Angst wordt dan de belangrijkste drijfveer. I.p.v de ziel.

Overlevingsstrategieën nemen het over als je niet vanuit je kracht handelt. Gevolg voor het fysieke lichaam: uitgeput, geen ruimte voor inspiratie.

Ver- ikken: De organisatie als jezelf zien. Hierdoor kunnen burnouts ontstaan bijvoorbeeld. Jij bent niet de organisatie, maar werkt er voor.

Organisatieopstellingen worden gebruikt om persoonlijk leiderschap in gang zetten.

De dynamiek die ontstaat is nodig om een cultuur te creëren die voedend is i.p.v. een  reorganisatie.

Grens bewaken: in een organisatieopstelling de familie er buiten laten. Therapeutiseren is dan onveilig. Dat bewaar je dan voor een individuele familieopstelling sessie.

De organisatie waarvoor je werkt of consultant bent dient passend te zijn met je eigen normen en waarden.

Spiritueel kun je jezelf de volgende vragen stellen?

–      Wat zijn je voorouders?

–      Hoe werken ze mee in jouw werk?

–      Mensen met ondernemers in de achtergrond kunnen in het hier en nu vaak beter ondernemen.

–      Voorouders neem je 7 generaties mee. Hoe is dat bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.