Elk bericht wordt zo snel mogelijk beantwoord

De loopbaan specialist

Boost je loopbaan!

Home organisatie werkelijkheden

Vanuit organisatieopstelling perspectief zijn er verschillende werkelijkheden:

–       juridisch perspectief

–       procesmatig perspectief (value chain etc..)

–       energetisch perspectief.

Organisatieopstellingen werken vanuit energetisch perspectief en kunnen leiden tot aanpassingen in het procesmatig en evt. juridisch perspectief.

Bekijk een organisatie systemisch. Waar zit de echte vraag? Wat is de dieperliggende eenheid in het verhaal? Werk vanuit die diepere eenheid. Wat is de klant haar/zijn roeping?  Hou de opstelling zuiver. Zorg ervoor dat het een geheel wordt.

Je geeft als organisatieopsteller geen antwoorden, maar transformeert de vraag. Eer het ego en de vraag van iemand. Pas als iemand de deur openzet voor de volgende vraag kun je verder. Zo werk je het meest zuiver. Bekijk goed of iets een strategie is, of dat het echt aan de hand is. Altijd de klanten inbrengen. Let ook op toegevoegde waarde van de organisatie.

Binnen de organisatie-werkelijkheid dien je voorzichtig te manoeuvreren.  Alles mag er zijn en iedereen mag er zijn.  80% van de mensen weten het antwoord wel maar willen het niet weten. In het proces begeleiden de rebel zijn, ipv mee lopen met de klant. Het veld laten spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.