Verdiepende informatie CURSUS LOOPBAANOPSTELLINGEN

In de cursus gaan we beginnen met een overzicht van de basishouding en basistheorie. Dit zullen we verduidelijken door met jullie eigen ingebrachte loopbaan- en organisatievragen te gaan werken.

Het kan ook zijn dat we werken met vragen van klanten waar jij om dit moment mee werkt als trainer/coach/consultant. Een belangrijk aspect van onze eigen organisatie is de manier waarop we ons verhouden met onze klanten, medewerkers en andere stakeholders. Binnen deze context zullen we ook uitstapjes maken naar familieopstellingen. Ervaring leert ons dat veel eigen vragen in een cursus organisatieopstellingen toch ook gaan over onze familiesystemen.

Naast het doen van loopbaanopstellingen met jullie samen, gaan we ook een dagdeel werken aan loopbaanopstellingen met behulp van blaadjes, koffiekopjes, stoelen of andere voorwerpen. Het inzetten van deze manier van werken in coaching is een uiterst doelmatige manier om snel tot het punt te komen waarop jouw klant zichzelf beperkt. Daarnaast laat het snel zien waar verborgen potentieel nog meer tot bloei kan komen. Een belangrijk onderdeel wat ik aan jullie wil overdragen is het werken in verbinding met anderen en individuele opstellingen. Met name hoe je je omgeving stapje voor stapje meeneemt in deze gevoelsmatige bijzondere manier van werken.

Ik laat jullie ook kennismaken met bijzondere toepassingen van loopbaankwesties.  In opstellingen kun je bijvoorbeeld zien waar de organisatie geld laat liggen. Daarnaast wil ik jullie ook laten zien hoe we de laatste jaren het systemische gedachtengoed hebben toegepast in verbijzonderen van intrinsieke waardes en identiteit. Hoe jij werkelijk ‘als parel uit de oester kan komen’.

Een opstelling is bedoeld voor iedereen; werknemers, werkgevers, ZZp-ers, teams en directeuren binnen alle sectoren en industrieën. ik werk sinds 2012 met opstellingen en heb jarenlange ervaring opgebouwd in de praktijk met het werken met teams, individuen en organisaties. Deze ervaring wil ik graag met jou delen.

Wat komt er aan de orde?

  • -Basishouding en basistheorie
  • -Eigen systeem onderzoek
  • -Leren loopbaanopstellingen/individuele opstellingen in coaching
  • -Opstelling in verbinding met je team
  • -Jouw Missie/visie/waarden Opstellingen
  • -Systemisch werk in leiderschapstrajecten

Mijn lesmethode 

Ik reik verder dan alleen het aanleren van de werkvormen, de nadruk ligt op de onderstroom. Mijn deelnemers zijn hier ook altijd positief door verrast en van onder de indruk. Ik leer je verbinding te maken met de systemen vanuit jezelf en jouw achtergrond Zo pas je niet alleen een methodiek toe maar gaat echt voelen en/of zien wat er speelt. Hierdoor leer je om de methodiek flexibel toe te passen en lukt het je om jouw klanten mee te nemen in deze bijzondere werkvorm.

Voor wie?

  • Voor familieopstellers die nu het vak van loopbaanopstellingen willen leren
  • Voor professionals die meer willen leren over loopbaanopstellingen

Om op een goede manier ons werk over te dragen wil ik graag eerst jou , jouw werk, jouw werkwijze en behoeften leren kennen. Daarnaast is het voor mij belangrijk om de kwaliteit van mijn werk op de juiste manier aan jou over te dragen, dat het ook echt werkt. Dat je stevig kunt staan bij klanten en dat je vanuit de juiste houding dit bijzondere werk kunt (over) dragen. De kunst zit hem niet in het kunstje van de de methode. Dat kan ik je in een dag leren, de manier waarop, daar gaat het om.

Cursus loopbaanopstellingen

  • De eerstvolgende cursus is nog niet gepland vanwege Corona. De cursus kan ook in-company. Wanneer je deze cursus wilt volgen, stuur dan een berichtje . De cursus gaat door met minimaal 4 deelnemers; vrijdag 11.00-17.00, zaterdag 10.00 – 16.00. De cursus wordt gegeven in Heiloo. Zie deze link voor de cursus locatie. Voor aanmelden; stuur een berichtje.
   Locatie: landgoed Willibrordus (Business Center) te Heiloo
  • Aanmelding: Neem contact op voor aanmelding, of stuur een mail naar info@deloopbaanspecialist.nl , ook voor meer informatie