Hoeveel bullshit tijd heb jij in je werk? En komen jouw talenten wel tot zijn recht? Even stilstaan hierbij in deze tijd kan geen kwaad. Doe jij dat?

Vrijdag een droevige dag, maar de dagen ervoor heb ik bijzondere ervaringen opgedaan door het online mogen begeleiden van klanten in hun loopbaanreis en reflecterend op hun Talent Dynamics profiel hierbij. Inzoomen op toepassing van hun talenten.
Zie hier meer info over Talent Dynamics.

Ik heb geluk dat ik nu ook in de gelegenheid ben om collega’s hierbij te mogen begeleiden. Wat een rijkdom! Dit alles dankzij Roosmarijn Haring, oprichter van Geodomein, die haar ziel en zaligheid erin legt om in Nederland iedereen het werk te laten doen wat bij ze past. Ik ben bij haar gecertificeerd flow coach geworden. Dit heeft mijn coaching enorm verrijkt. En ik werk graag met haar samen bij het begeleiden van teams.

Bij mijn klanten ervaar ik de laatste tijd dat er nog al wat vissen zijn die vaak de berg proberen te beklimmen of opdrachten krijgen om de berg te beklimmen.

Als voor jou in deze Corona tijd ruimte is om te reflecteren op je loopbaan, hoe is dat voor jou? Je werkt dan waarschijnlijk meer vanuit thuis en ervaart wat meer afstand tot je werkplek. Hoe is dat? Natuurlijk heb ik enorm veel respect voor je als je alleen maar ruimte en tijd hebt om te overleven. Maar als jij als vis op een berg probeert te overleven, dan lukt dat niet echt lang. En als dat lukt, dan gaat dit ten koste van jouw talenten en soms ook van je gezondheid. Wat een zonde!

De brandende zon van de laatste dagen, de omstandigheden, het gruis van de berg voelen steeds minder passend als je eerlijk bent. Opdrachten waar je geen energie van krijgt, je werk geeft je te veel stress. Dit samen maakt dat burn-out klachten op de loer liggen. De reis naar het water is een veel logischere nu, maar hoe vind je die? Deze tijd belicht dat je echt te doen hebt waarvoor je hier bent, en dat het leven heel kostbaar is.

Vrijdag heb ik afscheid moeten nemen van een enorm hartelijke man waarmee ik talent dynamics meer in teamverband zou gaan neerzetten. Hij is gisteren aan de gevolgen van kanker overleden. Toen hij eenmaal zijn profiel wist ging hij er helemaal naar leven!

Leef jij jouw genius? In de loopbaan gesprekken met de wat oudere klanten komt vaak emotie vrij hoe vaak men toch die berg heeft proberen te klimmen als vis. En wat dit voor tijd- en energieverlies heeft gebracht. De herkenning van hun profiel gaf hun hernieuwde kracht om van overleven naar leven te gaan. Ze zagen perspectief!

Het talent Dynamics profiel in verbinding met eigen voorbeelden wat men leuk vindt, waar men goed in is en waarop men gewaardeerd wordt, gaf ruimte om hier eens goed naar te kijken. Ik heb nu tientallen klanten met profielen mogen begeleiden en in iedere klant zit die unieke genius die er op haar/zijn eigen wijze uit wil komen in werk. Het profiel geeft zoveel meerwaarde hierbij, naast persoonlijke omstandigheden en het verleden van werk wat afgelegd is in de loopbaanreis.

Dit gezamenlijk met mijn systemische coaching op de onderstroom, het toepassen van het werkwiel voor verbinding en werkelijk contact maken met de unieke vis die iedereen is, maken dat mijn klanten allemaal ingrediënten zien om de berg te verlaten en hun vijver van flow te gaan opzoeken.

Soms betekent dit stoppen met het huidige werk, soms betekent dat de focus verleggen, soms betekent het eindelijk ervaren waarom er op een bepaalde manier naar de wereld wordt gekeken. Maar altijd kreeg het een zweem van thuiskomen. Van er mogen zijn en gezien worden.

Ik voel me alleen maar meer betrokken bij een klant als we vanuit ons profiel met elkaar kunnen verbinden en ik haar/zijn loopbaan met deze manier van coachen mag verrijken. Mede uit naam van mijn overleden maatje wil ik dit meer in de wereld zetten

Vind jouw genius door je profiel te achterhalen op https://geodomein.nl/talent-dynamics-nederland/ Ik kan je vervolgens debriefen om het profiel in je leven in te passen. We gaan samen in gesprek over verdieping en/of verbreding. Zodat je als de vis die je bent kan zwemmen in jouw flow.

Je begeleiden hierbij is een van mijn talenten die de laatste tijd steeds vaker aangesproken wordt. Mijn sensitieve aard, intuïtief karakter en open en directe coaching maken dat ik een tool als dit goed kan lezen en toe kan passen om jou te laten groeien naar wie je werkelijk bent. Dit gaat gepaard met humor, diepgang en werkelijke verbinding.

Iedereen heeft unieke talenten en deze Corona tijd geeft wel heel erg weer dat er geen tijd te verliezen is om echt te doen wat jij kan bijdragen in de tijd die je hebt.

Wat een krachtige tool is dit om als flowcoach in te kunnen zetten. Je bent natuurlijk niet helemaal je profiel, maar je karakter, centrale kenmerken, gewenst werk en andere zaken worden interessant gespiegeld door je profiel te achterhalen. Daarnaast kom ik er steeds meer achter hoe bevrijdend is om vanuit je eigen genius te mogen spreken en van daaruit inzichten te krijgen waarom je op die en die manier overkomt.

Wow! Ik sprak deze week met een Lord, een Mechanic, een andere star (ikzelf ben een star), een trader en een dealmaker. Er zijn 5 energieën en 8 profielen die het pallet van Geniussen omvatten. Hoe de vijf energieen bij jouw samenkomen kun je achterhalen door de gratis test; https://geodomein.nl/breng-jezelf-in-kaart-vragenlijst/

Jij wil toch niet bullshit-werk blijven doen? Neem contact met me op als iets in dit verhaal met je resoneert.