In je overlevingsstrategie blijf je in je fantasie en doe je niet het werk van je passie! Wil jij werken in je fantasiewereld?

Door een coaching sessie werd ik geïnspireerd om dit inzicht te delen. Ik coach steeds meer mensen in hun loopbaan. Daar gebruik ik een combinatie van; Talent Dynamics (als vis geen berg opklimmen, blijf bij je talent, en iedereen heeft talenten), loopbaan coaching, systemisch werken (overerving), en lichaamsgericht werken (voelen wat iets met je doet)*.

In deze coaching kom ik er steeds meer achter dat veel mensen werken vanuit een overlevingsstrategie; ik moet geld verdienen om brood op de plank te hebben, ik schaam me als ik niks bijdraag, mijn werk moet perfect zijn, ik moet, moet etc…

Vaak is deze overlevingsstrategie verbonden met een fantasie. En vaak is angst hier ook bij betrokken. Angst voor tekort, angst om niet gezien te worden, angst om er niet bij te horen.

In mijn coaching probeer ik inzicht te geven in de achtergrond van de overlevingsstrategie en dan komt heel zachtjes de bezieling uit het gesprek naar voren.

En wat blijkt? Dat jaren en jaren een illusie, een fantasie is nagestreefd die zeker te weten tot nu net toe de waarheid was! Maar als we de bezieling echt aanraken en de pijn van de fantasie gezien wordt, verdwijnt die waarheid als ‘sneeuw voor de zon’ in de werkelijkheid in het hier en nu. Je perceptie op zaken kan 180 graden wijzigen door inzicht in je systeem van herkomst. Ieder systeem heeft verborgen geheimen, aan mij samen met jou de taak die geheimen naar de oppervlakte te brengen. Jouw plek in het systeem gaat dan weer stromen.

Pas als je je bezieling aanraakt kom je echt in het hier en nu, en dan weet je wat voor werk verbonden is met jouw bedoeling, met jouw passie en motivatie. En vaak is dat eigenlijk heel dichtbij. Dan kun je van moeten naar willen naar verbinden gaan. Je kunt dan de liefde aan de werkelijkheid geven, en de fantasie laten waar die thuishoort.

Als je je fantasie nastreeft krijg je alleen maar meer pijn. Als je je bezieling aanraakt, is er ruimte voor meer genot, meer plezier, meer energie en vaak ook …meer geld en verbondenheid met mensen die met jouw bezieling resoneren. Hoe is dit bij jou?

*Ik ben gecertificeerd in alle methodes die ik toepas.