Van Angsten naar Bezieling, juist in deze tijd!

Angsten creëeren overlevingsstrategie-en en overlevingsstrategie-en creëren angsten. Als je zelf geen moment van stilte, van reflectie inbouwt, dan wordt dit een vicieuze cirkel. Juist in deze Corona tijd!

Een loopbaanopstelling of systemisch gesprek  kan zo’n wakker-wordt-moment manifesteren, dat je uit deze cirkel stapt en een andere mooiere cirkel herinnert. De cirkel van bezieling, betekenis, liefde voor je werk, jezelf, je omgeving. Van hard werken naar hart werken. Van duwen, naar flow.

Mijn boek Persoonlijk Systemisch Leiderschap gaat over de brug tussen de twee cirkels, en beschrijft een vliegwiel van sleutels welke je kunnen boosten richting of in de juiste cirkel voor kracht, voor groei voor jou.

Jij bent niet bedoeld om bijvoorbeeld alleen maar hard te werken en bang te zijn voor wat er komen gaat. Natuurlijk is het belangrijk om als je echt in gevaar bent te reageren met je overlevingsstrategieën, als je aangevallen wordt, of bijv in een brandend huis wakker wordt, maar soms denken we dat we aangevallen worden, en moeten overleven, terwijl er nog zoveel andere mogelijkheden zijn. Reageren vanuit je overlevingsdeel verstarren je dan, en maken soms meer kapot dan je lief is.

Gun jezelf een moment van reflectie als je je bewust wordt dat je alleen maar aan het overleven bent. Juist in deze Corona tijd!

Natuurlijk moeten we als maatschappij, als Nederland, als mens alles eraan doen om ons te beschermen voor gevaar, en begrijp ik volkomen als je in de hoek zit waar de klappen vallen dat je alleen nog maar kan overleven. En wens ik je daar alle kracht en sterkte bij. En gun je lucht om verder te kijken dan de bizarre tijd waar we inzitt

Maar lange termijn oplossingen voor wat jij hier te doen hebt, komen niet uit deze cirkel. Je kunt pas daadwerkelijk groeien als je stapt in jouw cirkel van bezieling. Gun jezelf die mogelijkheden van groei en geluk.

Zie op deze pagina de zaken die ik aanbied om jouw die reflectie te geven en mogelijk jouw stap te ondersteunen naar jouw cirkel van kracht. Zie hier waar je mijn nieuwe boek Persoonlijk Systemisch Leiderschap kan kopen.